Двоє василіянських ієромонахів увійшли до Національної Спілки Письменників України

Правління Національної Спілки Письменників України (НСПУ) підтримало кандидатури отців: Климентія Стасіва, ЧСВВ та Мелетія Батога, ЧСВВ для вступу в організацію.

НСПУ є творчою об'єднанням професійних літераторів України. До неї входять: поети, прозаїки, драматурги, критики та перекладачі. До спілки, крім двох вже згаданих ієромонахів, належить також о. Василь Мендрунь, ЧСВВ – автор багатьох поетичних збірок та регент парафіяльного хору у Крехові.

Подаємо також літературні досягнення нових членів НСПУ.

Отець Мелетій Батіг, ЧСВВ є родом з с. Глинці, Яворівського району Львівської області. Він народився у глибоко релігійній родині, яка подарувала Церкві аж трьох монахів-василіян. 1988 року вступає до Василіянського Чину в Україні, який на той час перебував у підпіллі разом з усією УГКЦ. З 1995 року і дотепер провадить духовно-просвітницьку діяльність у місті Бар на Вінниччині. Почесний громадянин цього міста, де відновив Василіянський монастир з церквою. З його творчого доробку можна виокремити п’ятитомник «Місія в оповіданнях», двотомник «Горнило Божої любові», а також книги «Ювілейне паломництво» та «Апостольство хворих».

Отець Климентій Стасів, ЧСВВ - прозаїк, перекладач та есеїст. Народився у с. Церківна Долинського району на Прикарпатті. У Василіянському чині о. Климентій був два роки ректором Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Й. В. Рутського у Золочеві, відтак генеральним директором видавництва «Місіонер» у Львові. Зараз служить у Червоноградському монастирі св. Юрія. Отець Климентій є автором трьох художньо-документальних книжок: «Вартовий Господнього світильника», «Місія високого слова. Василіянське книговидання: минуле, сучасне, майбутнє» та «Чернеча офіра Христові й Вітчизні». Як перекладач має у своєму доробку сім книг. Оригінальні та перекладні книги о. Климентія відзначені різними нагородами та дипломами.

Бажаємо ченцям творчої наснаги та плідних успіхів у літературній ниві на славу Божу.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар