Ченці василіяни взяли участь у Чемпіонаті України серед духовенства УГКЦ з шахів

13 лютого 2018 року в приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа відбувся перший Відкритий Чемпіонат України серед духовенства УГКЦ з шахів. До Львова з’їхалися 34 учасники з цілої України: представники чотирьох семінарій, кількох монаших згромаджень, священики більшості єпархій та екзархатів України. До турніру було допущено також одну дружину священика. 

Від отців Василіян у турнірі взяли участь ієромонахи: Василь Мендрунь, Віктор Квасній та Йоан Петращак. Крім того, змагалися у шахматній боротьбі брати-студенти Василіянського інституту д. Йосиф Баранецький, бр. Даниїл Галяс та бр. Микита Овчар.

Організував турнір референт Відділу душпастирства спорту при Комісії мирян УГКЦ, представник Львівської Архиєпархії о. Михайло Цегельський. Головний суддя турніру був суддя міжнародного класу, представник ФІДЕ п. Олександр Прохоров.

Традиційно турніри духовенства розпочинаються з молитви. Очолили Молебен до Богородиці о. Михайло Лесів, проректор з академічних питань Львівської духовної семінарії Святого Духа і о. Олег Кобель, керівник Відділу душпастирства спорту УГКЦ. У привітальному слові, священики привітали учасників і побажали перемоги. о. Олег Кобель запропонував назвати турнір на честь Трьох Святитителів, які були одними з найвизначніших інтелектуалів свого часу і свято яких відзначалося напередодні. о. Михайло Цегельський і суддя турніру звернулися з організаційними питаннями, ознайомили з правилами турніру і турнір розпочався. Він проходив за швейцарською системою, було зіграно 9 турів.

Всі результати висвітлювалися в онлайн режимі. Надзвичайно високий статус турніру потверджував той факт, що він мав статус офіційного турніру під егідою ФІДЕ і всім учасникам нараховувалися рейтингові очки. З результатами і перебігом турніру можна ознайомитися за цим посиланням.

Сім годин турніру проминули дуже швидко. Тільки останній тур визначив явних фаворитів і переможців. Всі учасники були нагороджені грамотами. Окремо було нагороджено найстаршого учасника о. Василя Мендруня, ЧСВВ. Кубок та медаль за третє місце отримав о. Михайло Цегельський (Львівська Архиєпархія), а друге місце виборов семінарист 5-го курсу Львівської семінарії Валерій Купчак.

Переможцем турніру одноосібно став о. Віктор Квасній ЧСВВ, кандидат в майстри спорту з шахів. Йому дісталася золота медаль, головний кубок і 50% знижка на закордонну поїздку з паломницьким центром “Рафаїл”. 

За матеріалами: sport.ugcc.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар