Брати-студенти Василіянського інституту взяли участь у прощі семінаристів УГКЦ

З 28 по 29 липня брати-семінаристи Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського взяли участь у Всеукраїнській прощі семінаристів до Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ в Києві.

28 липня, в суботу, чернеча братія разом з о. Пантелеймоном Трофімовим, ЧСВВ, ректором семінарії, прибули до Патріаршого собору, що знаходиться в Києві, де приєдналися до спільної молитви.

Наступного дня, у неділю, семінаристи УГКЦ із всієї України взяли участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ. Співслужителями були: владика Йосиф Мілян (єпископ-помічник Київської архиєпархії), отці-наставники семінарій та молодіжних осередків УМХ.

У своїй гомілії Блаженніший Святослав привітав усіх паломників і подякував за те, що вони прибули на спільне святкування. Також він зазначив, що Євангеліє малює нам ікону Об’явлення Бога, у якій всякий може зустрітися із своїм Господом.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=360&v=7OpWL6yFsNs

Коментуючи уривок із Євангелія, де Петро іде по морю до Христа, Глава Церкви відмітив, що в подібний спосіб кожен віруючий повинен пройти свій шлях: "Море символізує гріх і смерть, по якому ми йдемо, намагаючись самотужки впоратись із своїм життям. Однак ця темрява огортає людину і не дає їй крокувати за Христом. Зрештою, особа може бачити Христа, але не довіряти Йому, гадаючи, що цей, що наближається, є привидом чи просто фантазією наших уявлень. Тому молода людина сумнівається в істинності своєї віри й починає ставити запитання.

І, врешті, третій крок настає тоді, коли Господь дає нам досвід своєї допомоги, коли простягає свою руку та провадить до спасіння. Тоді ми можемо зрозуміти, що Він є реальністю, наріжним каменем життя та іконою нашої віри". Блаженніший побажав усім присутнім, щоби в кожного відбувся цей досвід зустрічі двох рук – Божої і людської - де Божа рука торкається людської руки і ,таким чином, дарує спасіння.

Цього ж дня ввечері відбулося завершення паломництва на Володимирській гірці в Києві, де був відслужений Молебень до рівноапостольного князя Володимира. Моління очолив Блаженніший Святослав, під час якого ще раз привітав паломників та пригадав, що через святкування Хрещення Руси-України ми наближаємося до джерела нашої віри. Він також зазначив, що не можна обійтися одним святкуванням, а потрібно змінювати своє життя, щоб по-справжньому відчути досвід християнської віри.

За матеріалами: vifbs.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар