«А канікули у нас — просто бомба, просто клас»

Яке ж літо без веселих канікул з Богом? Тиждень шалених емоцій та нестримних пригод вже стали невід’ємною традицією на багатьох парафіях України.

Цьогорічних канікул чекали не лише діти, а й аніматори школи МоКаДо, яка діє при парафії отців Василіян у Жовкві. Перш ніж розпочати канікули з Богом молодь взяла участь у триденних реколекціях, які провадив отець Миколай Козелківський. Це була прекрасна нагода налаштувати свою душу на хвилю позитивних, радісних та теплих відчуттів, з якими жовківські аніматори уже в неділю, 28 червня 2015 року, вирушили у смт. Брюховичі аби цілий тиждень при монастирі святого Йосифа Обручника нести дітям добре слово, дарувати незабутній відпочинок, нестримні емоції та відчуття.

Темою цьогорічноuj табору була «Пригоди Маленького принца». Провідною ідеєю програми стала подорож нашого героя планетами семи головних гріхів, серед яких маленький принц намагався знайти планету, яка йому часто снилась. Це була особлива планета – на ній люди жили у любові, вміли просити прощення та прощати один одному.

Впродовж  тижня у Брюховичах було шумно та гучно від дитячого сміху, танців, веселощів і по-справжньому гаряче не через літню спеку, а через нереальні емоції. Танці, спів, свята Літургія, щоденні вистави, цікаві забави, змагання, молитва та катехизація – усе це на прославу Творця. Разом ми дякували Богові за те, що маємо, молилися за Україну та просто відпочивали з друзями та Богом.

Після табору у смт. Брюховичі аніматори МоКаДо знову повернулися до рідної Жовкви, де з 6 по 12 липня продовжували дарувати веселе літо наймолодшим парафіянам храму Пресвятого Серця Христового і  хоч це вже був другий тиждень табору, аніматори віддавали себе та свої сили на повну: разом бавилися, змагались та підтримували один одного.Команда аніматорів впродовж тижня намагалась донести дітям важливість святих тайн Сповіді та Причастя, небезпеку гріха, а також разом  з малечею намагалися віднайти  шляхи боротьби з ним.

Висловлюємо щиру подяку найперше Боговіза те, що дав нам сили, мудрості та натхнення, за те, що ми відчували Його особливу присутність: у погляді друзів, у міцному плечі аніматорів, у дитячих посмішках, у танцях, іграх, молитві та несподівано протягнутій руці допомоги, променях сонцях та краплинах дощу.

Також дякуємо ректору ВІФБС о. Йосафату Хаймику за запрошення та довіру висловлену команді жовківських аніматорів, які проводили табір у Брюховичах, для нашої командице новий досвід. Дякуємо ігуменові жовківського монастиря о.Веніамину Чернезі, ЧСВВ за допомогу та сприяння у проведені табору у м. Жовква. Особливу подяку висловлюємо о.Миколаю Козелківському- духовному провіднику табору, за цікавий підхід у роботі з дітьми та аніматорами, за духовну підтримку та вчасно сказані потрібні слова. Дякуємо також братам-студентам ВІФБС: бр. Домініку Налиснику, Пантелеймону Зеленку, Еміліяну Ничаку, Роману Якимцю та Адріанові Барилку за участь та допомогу в розробці програми цього духовно-відпочинкового табору. І, звичайно, велика подяка усім аніматорам без яких всього цього б не було.

Це були справді канікули з Богом: веселі, пригодницькі та  радісні.

Нехай цей короткий час прослави Бога молитвою, піснею та танцем стане тим маленьким зерном, яке, віримо, невдовзі дасть щедрі плоди.

Галина Шиделко

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар