В празник Різдва Пресвятої Богородиці в Улашківцях відбулося святкування 400-літнього ювілею Василіянського чину

21 вересня 2017 р. Б. на свято Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії в Улашківській обителі Отців Василіян відбулося торжественне святкування 400-літтнього ювілею Василіянського чину.

Опівдні, перед храмом, о. Власій Фуц, ЧСВВ – настоятель монастиря із парафіянами урочисто зустрічав преосвященних владик Іринея Білика, ЧСВВ – каноніка Папської Базиліки Святої Марії Більшої в Римі та Леона Дубравського, OFM – єпископа-ординарія Кам’янець-Поділької дієцезії РКЦ. Після зустрічі архиєреїв розпочалася Божественна Літургія, яку владики очолили у співслужінні з Провінційним радником о. Віталієм Попадюком, ЧСВВ, монастирським і єпархіальним духовенством.

По прочитанні Євангелія з проповіддю до вірних звернувся Владика Іриней, який роздумував про значення і суть празника Різдва Пресвятої Богородиці, а також про ювілей Василіянського Чину.

Насамкінець Божественної Літургії лунало традиційне «многоліття» та духовний гімн Українського народу «Боже, Великий, Єдиний», а відтак відбувся чин освячення новозбудованої каплиці та фігурки Пресвятої Богородиці, яка розміщується на монастирському подвір’ї.

По всіх урочистостях о. Власій висловив слова вдячності владиці Іринею та владиці Леону за те, що прибули і очолили святкування, а також всім присутнім та жертводавцям, які спричинилися до побудови величної каплиці. Також за сприянням Владики Іринея вірні змогли приклонитися перед мощами святого Івана Павла ІІ.

Повідомив о. Власій Фуц, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар