Свято священомученика Йосафата у Володимирі-Волинську

У неділю, 26 листопада у Василіянському монастирі м. Володимир-Волинська відбулись урочисті святкування Празника святого священомученика Йосафата

Передували відзначенню пам’яті святого Йосафата реколеції під проводом о. Августина Стрижика, ЧСВВ, магістра новіціату у Крехові.

Вже 26 листопада відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Йосафат Говера, екзарх Луцький. З Архиєреєм співслужили: Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, настоятель Володимир-Волинського монастиря о. Марко Максимів, ЧСВВ, ігумени василіянських монастирів та інші ієромонахи. На свято прибули і паломники з декількох міст і сіл західної України.

У своїй гомілії владика Йосафат зосередився на темі святості. Він зазначив, що до святості покликана кожна людина, незалежно від свого стану чи віку. Це можна побачити в історії Церкви, на прикладі багатьох святих. Серед цих постатей є і святий Йосафат, який через свою жертовну посвяту дає нам ще одну дорогу, якою можна дійти до Бога. Далі, Проповідник розповів про зародження і особливості монашого покликання Йосафата Кунцевича.

Після слів подяки і многоліття всі присутні вирушили до пам’ятного хреста, де раніше існувала церква св. Параскеви, у якій священомученик запалився любов’ю до Бога.

Завершились святкування спільною трапезою для всіх, хто прибув вшанувати пам’ять уродженця м. Володимира-Волинського, сина Волинської землі – святого Йосафата.

Прес-служба osbm.in.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар