Розповідь про реформу монашества Київської митрополії та Добромильську реформу Отців Василіян на Радіо Марія

На початку тижня, 11 і 13 вересня на Радіо Марія транслювалися дві передачі, присвячені історії Василіянського Чину, про які розповідали монахи з Провінції Найсвятішого Спасителя.

11 вересня чергова програма "Захристія" була присвячена Ювілею 400-літтю Василіянського Чину. Йшла мова про те, як Чин формувався, які виклики постають перед отцями-василіянами сьогодні. Якою є ідентичність і місія Чину св. Василія Великого та чи може стати монаше згромадження поштовхом змін у Церкві та суспільстві? Про це розповів місіонер о. Корнилій Яремак, ЧСВВ.

А 13 вересня у програмі "Головред"  тема розмови торкалася Добромильської реформи оо. Василіян, про яку розповів о. Єронім Грім, віце-ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського та бр. Яків Шумило, головний редактор часопису "Господь і я".

В історії Української Греко-Католицької Церкви Добромильська реформа відіграла важливе значення, адже дала Церкві 5-ох Блаженних новомучеників; з чернечих рядів ченців василіян вийшов праведний митрополит Андрей Шептицький, ченці у різних країнах утворили нові місійні осередки. Словом, після Добромильської реформи розпочалось відновлення національного та релігійного життя України.

Джерело: Радіо Марія

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар