Реколекції з святкувань Ювілею 400 ліття Василіянського Чину святого Йосафата у Луцькому монастирі

З 28 травня по 1 червня в нашому монастирі відбулись реколекції з нагоди святкувань Ювілею 400 ліття Василіянського Чину святого Йосафата, які провів відомий місіонер отець Корнелій Яремак, ЧСВВ. Відзначення ювілею Василіянського чину – це найкращий спосіб, дивлячись на минуле, поглянути на майбутні завдання, які перед нами стоять. Якщо дивитись на історичну перспективу, то ми виділяємо три завдання Чину: народні місії, проповідування через книгодрукування слова Божого і провід шкіл.Василіяни багато працюють для того, щоб Церква була і освіченою, і виконувала своє головне покликання – приводити людей до спасіння. Василіянський Чин завжди стоїть на сторожі разом з єпископатом та духовенством, щоб здійснювати свою місію та завдання, яке передав Христос Церкві.

Пропонуємо вам відео з реколекційних наук:

https://www.youtube.com/watch?v=AWC-Mp_jwGU

https://www.youtube.com/watch?v=vKex_tjckCc

https://www.youtube.com/watch?v=wupjVhgPYow

https://www.youtube.com/watch?v=RQPukpg9lC0

https://www.youtube.com/watch?v=XxeXSTGkJO8

У кожного з нас є покликання жити у святості, виконуючи своє призначення на землі. Малюємо, лікуємо, пишемо, співаємо, ремонтуємо, складаємо, придумуємо, досліджуємо, готуємо, навчаємо, літаємо... Можна ще довго перелічувати повсякденні справи, якими займаються люди різних професій, кожна з яких є однаково потрібною. Та чи замислювалися ви коли-небуть над тим, чи шлях, яким простуєте до отримання результату є прославлянням Господа? Я впевнена, що більшість, хто зараз читає ці рядки, ходить до церкви кожної неділі, читає релігійні книги і молиться зранку і ввечері. І це дуже добре. Але пригадаймо собі перший рядок статті. Це не придумані мною слова, а радше заклик Бога, який промовляється устами мудрості поколінь, що не відкинули від серця Його Любов. Що означає жити у святості? У кожного знайдеться своя відповідь, але вона буде вірною тільки тоді, коли основою її буде найміцніший фундамент існування світу — Любов. Тільки завдяки цій чесноті ви пізнаєте істину, зрозумієте важливість перебування кожної хвилини з Ісусом, будете бачити Його у кожній людині; ви перестанете Його шукати тільки в церкві, бо зрозумієте, що Він живе поруч, а кожен прихід до храму не буде пошуком, а стане урочистою зустріччю у Пресвятій Тайні Євхаристії. Тоді Ви зрозумієте, що можливість бути у церкві якнайчастіше і прийняття святих тайн є у кожного з нас. Тоді зникатимуть перешкоди, які віддаляють від Христа, а утверджуватиметься радість спільного перебування у молитві. Тільки потрібно відчинити серце, яке потребує цілющої Любові.

Тоді з’явиться внутрішня сила і впевненість, щоб своїми вчинками свідчити про Живого Христа всюди, куди приведе вас Його Слово. Тоді перебування у храмі та поза його стінами не матиме кордону, але буде нерозривною єдністю вашого життя у святості.

Усіх, хто шукає; всіх, хто прагне нового джерела впевненості; всіх, хто потребує духовної віднови, запрошуємо на Літургії,які кожного дня дарують Світло усім відчиненим серцям і відчиняють серця тих, які ще не знають Його краси.

Джерело: Луцький монастир

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар