Празник Благовіщення Богородиці у Підгорецькому монастирі

7 квітня 2017 р. у Підгорецькому монастирі відбулись урочистості з нагоди празника Благовіщення Пресвятої Богородиці та Ювілею 400-ліття Василіянського Чину святого Йосафата.

Святкування розпочалися з Утрені, яку служив о. Йоан Школик, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні. Опісля ігумен монастиря о. Віктор Батіг відслужив молебень до Пресвятої Богородиці. Близько 12 години, чисельні вірні, що прибули з різних сіл і міст, чекали на прихід владики Михаїла, Єпископа Сокальсько-Жовківського, який очолив святкову Божественну Літургію. Йому співслужили Протоігумен о. Йоан Школик, о. Пантелеймон Трофімов, ректор ВІФБС, численні ієромонахи ЧСВВ, та інші отці які прибули на святкування.

У своїй гомілії Владика пригадав історію події Благовіщення, а також наголосив що «цей празник проймає нас до глибини душі, бо Христос прийшов не тільки до Марії, яка сповнилася великою радістю, але також до всіх нас. У той час вона стала не тільки Матір’ю Божою, але і також і нашою Матір’ю, вона стала Матір’ю нашого Спасіння на всі віки. Нам як християнам потрібно довіритись повністю Богу, так як Богородиця повністю Йому довірилася, сказавши “ось я слугиня Господня”, повністю віддавшись у руки Божі. Пресвята Трійця робить акт спасіння, посилаючи Сина Божого на землю заради всього людства, щоб ми зберегли надію і не втратили віру, щоб ми могли бути вільними та гідними того, що є образом і подобою Божою, щоб ми були братами і сестрами. Маємо молитися щоб ми змогли сповняти Волю Божу та берегти заповіді та виконувати їх, як по відношенню до Бога, так і по відношенню до нашого ближнього і всього сотвореного світу, який ми не маємо права збезчестити та знищити, бо він є дарунком Бога для всього людства».

Після літургії з нагоди Ювілейного Року, всі присутні отримали повний Відпуст, який Папа Франциск дав право уділяти для вірних з нагоди 400-ліття Василіянського Чину.

Повідомив бр. Давид Козин, ЧСВВ

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар