Перші ювілейні заходи у монастирі св. Онуфрія
У 2017 році Василіянський Чин, відзначатиме Ювілейні святкування, присвячені: 400-літтю реформи Чину святого Василія Великого; 150-літтю канонізації святого священномученика Йосафата Кунцевича; та 380-літтю блаженної кончини Йосифа Велямина Рутського, митрополита Київського.

У монастирі св. Онуфрія Ювілейні святкування розпочнуться у четвер 10 листопада  ввечері о 18:00, зустріччю та внесенням (ювілейної) ікони Святих Василіянського Чину та мощей Свщмуч. Йосафата Кунцевича.

Триднівка триватиме від четверга до суботи, науки відбуваються тільки під час Служби Божої ввечері.

Четвер. 18:00 – Зустріч святині, Служба Божа, після Євангелія – наука: «Переслідували мене – переслідуватимуть і вас» (Йо.15,20) Наука про життя, мученицьку смерть і небесне заступництво святого священномученика Йосафата. Пристосування теми до питання монашого життя і турботи про покликання: Христос кличе кожного християнина до наслідування, але особливим способом показує шлях через покликання до монашого стану. Ченці і черниці в Церкві – це «знак майбутнього віку» для себе самих і для всіх вірних.

П’ятниця18:00 – Служба Божа, наука: «Хто не бере свого хреста й не йде слідом за мною, той недостойний мене» (Мт.10,38). Через Церкву Христос також навчає нас жити морально, згідно із Божим задумом. Частиною цього шляху є щоденні терпіння, які мають значення як знак любові до Бога. У Церкві ми отримуємо наснагу долати життєві труднощі. Спасіння – життя у Христі, в його великій родині. Саме тому він приходить на світ і дарує нам життя у повноті, яке здійснюється у Церкві. Хто поза Церквою – бачить неясно, надіється на невідоме; християни – ті, які живуть любов’ю. У вічності всі пізнають Бога, хоча не всі приймуть (можливість пекла). На землі ми осягаємо спасіння через єднання з Христом і переходимо в есхатологічне напруження: вже спасенні, бо з’єднані з Христом – ще ні, бо в повноті спасення об’явиться після земної смерті.

Субота18:00 – Служба Божа, наука: «Як же згрішить хтось, ми маємо заступника перед Отцем, Ісуса Христа, праведного» (1Йо.2,1). Христос бажає, щоб люди на землі жили повноцінним життя, без гніту сумління. Примирення приходить через Святу Тайну Покаяння у Церкві. Церква і держава – співпрацівники, кожний з яких має своє покликання. Без народного і суспільного впорядкованого життя неможливе життя і діяльність Церкви.

Неділя. «Бадьортеся! Я подолав світ» (Йо.16,33). Заключна наука і благословення. 

Науки виголосить о. Корнилій Яремак, ЧСВВ

Щиро всіх запрошуємо на ці триденні моління з науками.

Джерело: osbm.lviv.ua

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар