Храмовий празник у Херсонському монастирі оо. Василіян

У неділю 30 липня 2017 року Божого відбулися святкування храмового празника у монастирі святого Володимира Великого в Херсоні.

Урочисту Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Бубній, екзарх Одеський. З ним співслужили Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ігумен монастиря св. Володимира Великого (м. Херсон) о. Іван Логай, намісник монастиря Св. Онуфрія (м. Львів) о. Йоаким Ошуст та ієромонахи Чину Святого Василія Великого, які прибули на святкування з різних куточків України.

Своїм співом святкування в монастирі прикрасив хор, який діє в с. Погоня, Івано-Франківської області. Воістину варто пригадати слова посланців, які прийшли до князя Володимира з Константинополя і описуючи красу візантійської літургії, свідчили: «…не знаємо чи ми були на небі, чи на землі…».

В своєму слові до вірних, які зібрались на урочисту Службу Божу, владика Михаїл привітав спільноту отців-василіян з ювілеєм 400-річчя Василіянського Чину. Після завершення Служби Божої відбулось відновлення хресних обітів та водосвяття.

Зазначимо, що найближчими днями у Херсонському монастирі оо. Василіян перебуватимуть мощі мученика Володимира Прийми, які будуть привезені з с. Страдч.

Повідомив Олександр Кобець

Читайте також:

Коментарів: 0

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар